Begejstret anmeldele i Tidsskrift for Kaninavl, februar 2015:
I over 50 år, siden navnkundige F. Wanning  skrev sin bog om kaniner, har vi ventet på en ny god og faglig stærk bog om kaninhold, til afløsning for Wannnings bog. Nu er den her, og jeg er sikker på at salig Wanning vil nikke anerkendende til dette mesterværk. – Urban Farming Kaniner – med undertitlen: Sundt og klimavenligt kød – en guide til selvforsyning.
Bogen er skrevet og illustreret af en fra vore egne rækker, Tine Kortenbach, der udover at være kaninholder er agronom, journalist og meget mere.

Uovertruffen guide
Denne smukke bog henvender sig til familier, der vil styrke eller starte baghavebruget til egen selvforsyning med kød med respekt for de nutidige rammer omkring bæredygtighed, sundhed og miljø. Her er den en uovertruffen guide for både nuværende og kommende kaninholdere. Bogen har taget tråden op, hvor det hele begyndte, nemlig kaninhold, som et godt supplement til den daglige husholdning.
De faglige afsnit er helt i top, fra opstart af kaninhold over fodring, bure, til slagtning og herlige kaninretter. Alt dette giver kaninholderen en god oplysende viden om alle aspekter indenfor kaninholdet. Meget instruktiv og forklarende i alle enkeltheder.

Særklasse
Billedmaterialet hæver denne velskrevne bog op i særklasse. Minutiøs gennemgang af burtyper, foderplanter fra den vilde fauna og have til slagtningen og de lækre kaninretter. Billederne omkring, slagtning, pelsning, partering og rensning er helt unikke og ikke set så instruktivt tidligere. Vi er over i lærebogs illustrationer af høj karat. Kaninretterne er bare guf.
Kombinationen af både at give nogle gode budskaber, inspiration og faglig oplysning er mestret til det fuldkomne i bogen.
Det er både en håndbog og en fortælling om glæderne ved at holde kaniner. Hvad mere kan man forlange?
Med denne bog har man en god guide til baghavebrugets kaninhold og selvforsyning med herligt kaninkød.
Jeg kan på det varmeste anbefale både nuværende og kommende kaninholdere at anskaffe denne bog til inspiration og glæde for hele familien.

Carsten Philipsen
Landsformand, Danmarks kaninavlerforening

Se anmeldelsen her